Geen nieuwe investeringsdossiers bij Bois Sauvage

Overeenkomstig de Belgische Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde vennootschappen, heeft Compagnie du Bois Sauvage n.v. een kennisgeving ontvangen dat het aandeelhoudershap van Fingaren / Entreprises et Chemins de Fer en Chine n.v. over de 45%-drempel is gegaan (actieve drempeloverschrijding). Fingaren / Entreprises et Chemins de Fer en Chine n.v. bezitten voortaan 47,60% van de stemrechten van Compagnie du Bois Sauvage.

Guy Paquot controleert Fingaren c.v.a. die Entreprises et Chemins de Fer en Chine n.v. controleert. Samen bezitten ze voortaan 47,60% van de stemrechten van Compagnie du Bois Sauvage. Deze kennisgeving werd ook naar de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) gestuurd.

Neutraal advies blijft behouden

De analisten van Bank Degroof merken op dat er voorlopig geen nieuwe investeringsdossiers zijn ingediend bij Bois Sauvage en alle cash werd aan de aandeelhouders uitgekeerd in 2011 en 2012. De controlestructuur wordt als gevolg van bovenstaand bericht niet geweld.

Het overschrijden van de 45% drempel betekent dat de speculatie over een mogelijke take-out in de toekomst zou kunnen toenemen. De analisten van Bank Degroof zien echter geen redenen om een koopadvies te geven en handhaven zodoende een neutraal advies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content