Geen echte verrassingen bij Solvay

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, zonder dat er van grote bewegingen sprake is. Vooral dankzij Colruyt boekt de BEL 20 een winst van ruim een half procent. Solvay schroefde op de Capital Markets Day in Londen de guidance op lange termijn wat betreft de REBITDA terug van 3 naar 2,30 -2,50 miljard euro, de koers noteert in reactie ruim anderhalf procent lager. Van een echte verrassing was echter geen sprake.

Solvay verwacht nu dat het een REBITDA van 2,30 -2,50 miljard euro zal bereiken in 2016. Solvay stelt zich als doel zijn REBITDA marges te vergroten tot 18% en zijn cash flow return on investment (CFROI) te verbeteren met meer dan 100 basispunten vergeleken met 2012.

De REBITDA groei zal voornamelijk gedreven worden door uitmuntendheidsinitiatieven die naar verwachting €670 miljoen zullen toevoegen aan het resultaat van 2013. Gedurende deze periode, is Solvay ook van plan om selectief €700 tot €800 miljoen te investeren, waarvan meer dan tweederde bestemd zal zijn voor de groeimotoren Consumer Chemicals en Advanced Materials.

KBC Securities zag weinig nieuws in het bericht en handhaaft een advies accumulate en een koersdoel van 120 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content