Geen duidelijke verklaring voor koersopstoot Arseus, euro krijgt klappen

Constantijn Van Rietschoten, woordvoerder van Arseus, verklaarde vanmiddag niet te begrijpen waarom de koers van het aandeel van zijn bedrijf zo plots de hoogte was ingeschoten. Er doen vage overnamegeruchten de ronde, maar die dateren niet van gisteren of vandaag.

Het sentiment op de Europese beurzen bleef vandaag redelijk goed, ondanks de zich nog steeds uitdeinende Europese schuldencrisis.

Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 sloten ongeveer een half procent hoger. Op de valutamarkten viel de koers van de euro terug onder het niveau van 1,25 euro.

Vanaf vandaag live obligaties te verhandelen via KBC-Online!

Vanaf vandaag kunnen KBC-cliënten via KBC-Online autonoom en live obligaties aankopen. Elke werkdag tussen 9 en 22 uur biedt KBC een kwaliteitsvolle selectie van meer dan 100 obligaties aan. Het gaat om obligaties uitgegeven door verschillende debiteuren, met een mooie spreiding in looptijden en munten.

De cliënt handelt op die manier als het ware rechtstreeks met de KBC Marktenzaal, die deze obligaties bovendien actief zal prijzen. Klikken is handelen: de prijs die een cliënt te zien krijgt, is ook de prijs die de cliënt effectief zal betalen (exclusief makelaarsloon en beursbelasting). Cliënten hoeven dus geen limietorders te plaatsen.

Het rechtstreekse verkopen van obligaties uit de door de KBC Marktenzaal actief geprijsde selectie is eveneens mogelijk via KBC-Online.

Ook hier geldt het principe van klikken is handelen: cliënten kunnen de actief geprijsde obligatie die ze in portefeuille hebben rechtstreeks verkopen vanuit hun effectenrekening.

Voor transacties in andere obligaties kunnen de cliënten vanzelfsprekend nog altijd terecht bij het KBC-bankkantoor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content