Geen duidelijk slot op Europese beurzen

De Europese beurzen zijn per saldo verdeeld gesloten, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar was. Bij het slot van de handel stond de Euro Stoxx 50 minder dan een kwart procent in het rood. Eigenlijk zijn de koersen vandaag niet echt uit de startblokken gekomen.

De BEL 20 kon uiteindelijk een winst van bijna een kwart procent vasthouden, waardoor uiteindelijk opnieuw boven het niveau van 2400 werd afgesloten.

Solvay was de belangrijkste daler binnen de index, zonder dat verliezen bij dit aandeel echt de spuitgaten uitliepen. Mobistar, Delhaize en AB-InBev hielden stand in de plus.

Telenet investeert extra 30 miljoen euro in Vlaamse audiovisuele producties

Vandaag kondigde Telenet aan dat het over een periode van 4 jaar in totaal 30 miljoen euro extra ter beschikking wil stellen om te investeren in de creatie en productie van zowel Vlaamse kwaliteitsfictie als andere Vlaamse programma’s en formats.

De “Telenet Stimulans voor Audiovisuele Producties in Vlaanderen”, kortweg “Telenet STAP”, moet de Vlaamse audiovisuele wereld toelaten verder te blijven bouwen aan kwalitatief sterke lokale televisie- en filmproducties.

Telenet engageert zich om de komende 4 jaar tot 30 miljoen euro vrij te maken. Het Telenet STAP zal operationeel zijn vanaf 2013.
Veranderingen in medialandschap zetten financiering van kwaliteitsvolle Vlaamse producties onder druk.

Telenet heeft de afgelopen maanden uitgebreid de tijd genomen om naar een groot aantal spelers uit het Vlaamse medialandschap te luisteren.

Uit deze gesprekken blijkt een groeiende bezorgdheid over de houdbaarheid van de financiering van Vlaamse televisieproducties. Inkomsten in de audiovisuele sector staan onder druk, terwijl voor dezelfde of lagere budgetten meer en nog betere Vlaamse producties gevraagd worden.

Ondersteuning voor Vlaamse televisie en filmproductie

“Als Vlaamse distributeur wil Telenet zijn verantwoordelijkheid nemen en meewerken aan het behoud van het huidige hoge niveau van succesvolle en kwaliteitsvolle Vlaamse programma’s” zegt Ann Caluwaerts, Senior Vice President Media and Public Affairs bij Telenet.

“Daarom richten we vandaag Telenet STAP op waarbij we op 4 jaar tijd tot 30 miljoen euro vrijmaken om te investeren in Vlaamse televisie- en filmproducties. Op die manier geven we de creatieve sector een boost, zorgen we ervoor dat Vlaamse fictie betaalbaar blijft voor de Vlaamse kijker en kunnen we de impact, die er door het veranderend medialandschap kan komen op lokale productiebudgetten, zoveel mogelijk neutraliseren”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content