Geen double dip recessie, rente VS zal laag blijven (Abby Joseph Cohen)

Er komt geen double dip recessie en de rente in de Verenigde Staten zal nog geruime tijd laag blijven. Dat is de mening van Abby Joseph Cohen, analiste bij Goldman Sachs.

In een interview met CNBC verklaarde Abby Joseph Cohen dat de kansen op een double dip recessie zeer laag zijn. We beleven weliswaar een periode van zeer trage groei, maar die gaat niet in een recessie uitdraaien.

Daar is volgens haar een goede reden voor: double dip recessies zijn namelijk zeer zeldzaam. Er was er nog eentje bij het begin van de jaren 30, maar bij de vorige recessies was er nooit sprake van een double dip.

De vorige double dip werd bovendien kunstmatig veroorzaakt door Federal Reserve Chairman Paul Volcker, die de inflatie de kop in wou drukken. Hij verhoogde de rente en lag op die manier aan de basis van een nieuwe recessie.

Bernanke zal volgens Abby Joseph Cohen deze fout niet maken, hij zal er zich wel voor hoeden om de rente op te trekken. Het belangrijkste aandachtspunt is volgens Abby Joseph Cohen momenteel de arbeidsmarkt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content