GDF Suez één van de favoriete aandelen in Europese energiesector

GDF-Suez rapporteerde volgens ABN Amro keurige cijfers over het eerste halfjaar van 2012. De resultaten van de Franse energiemaatschappij kwamen grotendeels overeen met de marktconsensus; de netto winst lag bovendien hoger dan analisten hadden verwacht. ABN Amro handhaaft het koopadvies voor het aandeel GDF Suez.

GDF Suez zag de omzet in de eerste zes maanden van 2012 met 10,6% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op EUR 50,54 miljard.

Organisch nam de omzet met 8,8% toe. De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) bedroeg EUR 9,4 miljard (+4,2%).

Eén van de favoriete spelers binnen de energiesector

GDF Suez herhaalde de eerder afgegeven prognose met betrekking tot heel 2012. De terugkerende netto winst zal naar verwachting uitkomen tussen de EUR 3,7 miljard en EUR 4,2 miljard (versus EUR 3,5 miljard in 2011).

GDF Suez verwacht dit jaar een EBITDA winst van EUR 17 miljard te realiseren. In september zal het bedrijf een interim dividend van EUR 0,83 per aandeel uitkeren.

Wat ABN Amro betreft heeft GDF Suez keurige resultaten neergezet in het eerste halfjaar. De cijfers van de energiemaatschappij beantwoordden aan de verwachtingen van de markt; de netto winst lag zelfs 8% hoger dan analisten hadden becijferd.

Daarnaast beschouwen de analisten van ABN Amro de gehandhaafde prognose voor heel 2012 en het voorgestelde interim dividend als positief.

Binnen de Europese energiesector is GDF Suez één van de favoriete spelers. ABN Amro blijft GDF Suez volgen met een koopadvies; het aandeel staat tevens op de Aanbevolen Lijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content