Galapagos samen met Janssen Pharmaceutica in medicijnontwikkeling voor kanker

Galapagos kondigde vandaag aan dat haar dochtermaatschappij Argenta een samenwerking heeft getekend met Janssen Pharmaceutica NV (Janssen). Deze samenwerking heeft als doel om nieuwe medicijnen tegen kanker te ontwikkelen.

Argenta gaat haar medicinale chemie en biologie toepassen op targets van Janssen. De eerste fase van het contract kan voor Galapagos oplopen tot meer dan €33,5 miljoen over een periode van vijf jaar, afhankelijk van het behalen van bepaalde resultaten.

In deze brede samenwerking voor medicijnontwikkeling zal Argenta zorgen voor optimalisatie van moleculen tot het stadium van kandidaat-medicijnen is bereikt. Janssen heeft de optie om de samenwerking nog verder uit te breiden met additionele targets, tot een totaal van 15.

“We zien een stijgende vraag naar meerjarige, brede samenwerkingen met onze service business waarbij we het hele scala van onze medicijnontwikkeling kunnen inzetten,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. “Met Argenta’s sterke, gevestigde reputatie in grote samenwerkingsprogramma’s, zijn we in een goede positie om aan de groeiende vraag te voldoen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content