Galapagos neemt Amerikaanse professor op in de raad van bestuur

Galapagos kondigde vandaag aan dat Dr Vicki Sato tijdens de jaarlijkse Algemene Aandeelhoudersvergadering (AV) op 26 april 2011 zal worden voorgedragen als lid van de Raad van Bestuur.

Van 2000 tot 2005 was Dr Sato Algemeen Directeur van Vertex Pharmaceuticals en in die functie had zij de leiding over R&D, business en corporate development, de commerciële activiteiten, juridische zaken en finance.

Onder haar leiding werd een begin gemaakt met het ontwikkelen vanmedicijnen tegen taaislijmziekte, hepatitis C, ontstekingen, kanker, en AIDS.

Voordat zij directeur werd, had Dr Sato verschillende andere functies binnen Vertex, o.a. Chief Scientific Officer, Senior Vice President of R&D; bovendien maakte zij deel uit van de wetenschappelijke adviesraad.

In de periode voordat Dr Sato bij Vertex in dienst kwam, was zij Vice President of Research bij Biogen, Inc. Hier maakte zij ook deel uit van het Executive Management en was lid van de Scientific Board. Momenteel is Dr Sato lid van de Raad van Bestuur van Bristol-Myers Squibb, PerkinElmer, Alnylam Pharmaceuticals, Prize4Life, en het Broad Institute.

Dr Sato is hoogleraar Management Practice aan de Harvard Business School en aan de Faculteit of Moleculaire en Cel-biologie van Harvard.

Dr Sato is tevens business adviseur bij Atlas Venture. Dr Sato is afgestudeerd aan het Radcliffe College en is gepromoveerd aan Harvard; zij verrichtte postdoctoraal werk aan de University of California Berkeley en Stanford Medical Center.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content