Gaat koers van Facebook vandaag terugvallen onder 30 dollar?

De futures op de Amerikaanse beurzen wijzen vandaag in de richting van een lagere opening, de S&P 500 zou op basis van de huidige stand van zaken ongeveer een half procent lager openen. De beleggers maken zich opnieuw grote zorgen over wat zich in Europa afspeelt.

Inmiddels lijkt niets of niemand de koersval van Facebook te kunnen stuiten. In de nabeurshandel wordt voor een aandeel Facebook nog 30,50 dollar betaald, of een halve dollar minder dan het slotniveau van gisterenavond. Het is niet uitgesloten dat de koers van Facebook straks onder het niveau van 30 dollar gaat terugvallen.

Californië dreigt dit jaar zonder geld te raken

Niet alleen de Verenigde Staten zelf worden bedreigd door een chronisch geldgebrek, ook individuele staten kampen met problemen.

Californië dreigt dit jaar al zonder geld te raken. De ‘golden state’ heeft dringend meer dan 3 miljard dollar nodig, zoniet dreigt vanaf volgende maand een chronisch geldgebrek de werking van de overheid te belemmeren.

State Controller John Chiang dringt bij die overheid aan om meer geld te lenen, maar om tevens ook de uitgaven terug te duwen. Volgens Chiang gaan de financiële problemen in de toekomst zelfs nog toenemen. Maar ook in Europa zijn er problemen, zoals we allen weten.

Goldman Sachs sluit niet uit dat Eurostat economische cijfers naar boven gaat bijstellen

Om beter en sneller zicht te hebben op de economische ontwikkelingen in de eurozone heeft Goldman Sachs de Current Activity Indicator (CAI) ontwikkeld, in navolging van een CAI voor de VS.

Officiële cijfers suggereren dat Eurostat op 15 mei een kleine krimp van de economische productie in de eurozone in het eerste kwartaal bekend zal maken en daarop is ook de verwachting van Goldman Sachs zelf gebaseerd: -0,3% krimp in de eurozone in Q1.

De cijfers van de nieuwe Current Activity Indicator wijzen echter op een minieme groei en dus vermoed Goldman Sachs dat de kans bestaat dat de Eurostat cijfers naar boven zullen worden bijgesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content