Gaat koers van Apple naar 1650 dollar tegen eind 2015, ondanks huidige correctie?

Op Wall Street kende de euforie rond het aandeel Apple tot voor kort geen grenzen, de koers steeg van de ene piek naar de andere en niets lijkt Apple in zijn vaart te kunnen stuiten.

Wie op het juiste moment aandelen Apple heeft gekocht, zal zich ongetwijfeld in de handen wrijven. Maar de afgelopen dagen is er toch een klein alarmbelletje gaan rinkelen, de koers kwam pijlsnel weer naar boven.

De koers van Apple had zonder zichtbare moeite de kaap van 600 dollar gerond, maar daarmee leek het einde van het sprookje nog niet in zicht te zijn. Of toch wel, gezien de recente correctie? Volgens de analisten zijn veel hogere koersdoelen mogelijk, waarbij enkele weken geleden iemand zelfs een objectief van 1000 dollar binnen afzienbare tijd naar voren schoof.

Evenveel tablets als PC’s verkocht

Eric Jackson, stichter van Ironfire Capital, steekt als hedge fund manager zijn nek wel erg ver uit. Volgens Jackson kan de koers van Apple op het einde van 2015 het niveau van 1650 dollar bereiken. Zijn argumentatie: tegen die tijd gaan evenveel tablets als PC’s verkocht worden.

De verkoop van MAC’s groeit aan een tempo van 25% per jaar en dat tempo kan zich volgens Jackson alleen maar versnellen. Op basis van deze veronderstelling gaat hij uit van 50 miljoen verkochte eenheden tegen 2015, wat inderdaad een koersdoel van 1650 dollar voor Apple zou rechtvaardigen.

Momenteel is de MAC maar goed voor een marktaandeel van 9% van de PC-industrie, maar de sector blijft ondanks alle negatieve commentaren in snel tempo groeien. Jackson verwijst naar de snelle groei van de tablets, twee jaar geleden bestond daar zelfs nog geen markt voor, nu zijn ze al goed voor 20% van de verkopen van Apple.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content