Gaat ING al dan niet dividend uitbetalen?

De koers van de ING kwam de afgelopen dagen op een nieuw dieptepunt terecht. Zal de geschiedenis zich herhalen en gaat het bedrijf dezelfde kant op als Fortis? Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer denkt van niet. Hoe zit het overigens met het dividend van dit bedrijf?

De handelaar die het Fortis-verhaal in de kranten bracht, wilde niet met naam in de krant. Terecht, volgens Steentjes Vermogensbeheer. Het is namelijk grote onzin. Er zijn verschillen en zelfs zeer grote verschillen.

Neem alleen al het feit dat ING niet zoals Fortis amechtig op zoek is naar geld om een overname te financieren. Nog geen twee jaar geleden kocht het bedrijf aandelen in omdat men een overschot aan geld had. Iets dat met de kennis van nu men beter niet had kunnen doen.

De koersdaling van ING is volgens Steentjes Vermogensbeheer geen op zichzelf staand fenomeen. Wereldwijd zaten de financiële waarden in de hoek waar de klappen vielen.

De beslissing om het dividend wel of niet te betalen is nog niet genomen. Officieel dient dit te gebeuren op de aandeelhoudersvergadering van 27 april. Complicerende factor in dit geval is ook dat als men het dividend passeert men ook de overheid niet behoeft te betalen.

Binnen ING zullen er vele rekenmodellen zijn die van de diverse situaties uitgaan. Natuurlijk zal daar ook de situatie opduiken dat er geen vergoeding richting aandeelhouders gaat.

Op korte termijn is het gunstig voor het bedrijf want men houdt geld in kas. Maar de gevolgen op langere termijn zijn enorm. Volgens Steentjes Vermogensbeheer mag zelfs de vraag worden gesteld of het nu betalen van dividend goedkoper is dan het niet betalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content