Fusies en overnames ondersteunen Europese beurskoersen

De Europese beurzen zijn toch in de plus gedraaid, ondanks het opnieuw oplopen van de obligatierendementen in de Europese periferie. Dit gegeven wordt echter gecompenseerd door fusie en overnamenieuws. Zo stijgt de koers van International Power in reactie op het bericht dat GdF Suez 6,40 miljard pond biedt voor het belang dat het nog niet bezit.

Daarnaast is er uiteraard ook speculatie over wat er met Base te gebeuren staat. Volgens Bank Degroof is Telenet één van de kandidaat-kopers, hoewel het bedrijf zelf zegt dat het eerder streeft naar een samenwerking met één van de bestaande operatoren. Bank Degroof handhaaft een neutraal advies voor Telenet. Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 noteren inmiddels ruim een half procent in de plus, Telenet heeft inmiddels een winst ruim 2% kunnen opbouwen.

Ook belangrijk Amerikaans macronieuws op komst

Belangrijk macronieuws zijn de Amerikaanse detailhandelsverkopen in maart. Dat cijfer wordt vanmiddag om half drie gepubliceerd. De markt verwachtte Theodoor Gilissen Bankiers een groei van 0,4%; een lager cijfer dan in januari en februari, toen de groei op +0,6% en +1,1% uitkwam.

Dat komt voor een belangrijk deel door zwakkere autoverkopen. Daarnaast waren de detailhandelsverkopen in februari positief beïnvloed door de zachte winter. Dat effect is veel minder sterk in maart.

Verder komen in de VS cijfers over de woningmarkt in maart: morgen de housing starts (verwacht 705.000) en donderdag de verkoop van bestaande woningen (verwacht 4,62 mln). De markt rekent op een voorzichtige verdere verbetering, maar het herstel van Amerikaanse woningmarkt heeft nog een lange weg te gaan.

Europese inflatiecijfers op komst

In Europa krijgen we morgen het inflatiecijfer over maart , maar dat zal niet veel afwijken van de eerder gepubliceerde flash schatting van +2,6% op jaarbasis. Daarnaast wordt morgen het economisch sentiment gepubliceerd (ZEW-index april) en later het Ifo rapport. Het economisch sentiment in Duitsland zal waarschijnlijk licht zijn verzwakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content