Freeport-McMoran kijkt vol vertrouwen naar de toekomst

Freeport-McMoran heeft vorige week maandag cijfers over het derde kwartaal wereldkundig gemaakt. De netto winst van het mijnbouwbedrijf bleef achter bij de verwachtingen van analisten.

De prognoses voor 2013 zijn echter hoopgevend en duiden op een stijging van de kopervolumes. De analisten van ABN Amro handhaven het koopadvies voor Freeport-McMoran.

Freeport-McMoran meldde maandag dat de netto winst in het derde kwartaal daalde tot USD 824 miljoen. De winst per aandeel (wpa), exclusief eenmalige items, bedroeg USD 0,68.

Dit is een tegenvaller: de analisten hadden gerekend op een wpa van USD 0,73. De omzet kwam daarentegen iets hoger uit dan verwacht: USD 4,42 miljard versus een door analisten becijferde omzet van USD 4,36 miljard. Waar Freeport-McMoran meer omzet realiseerde via de verkoop van koper, bleven de goudverkopen achter bij de prognoses.

Prognoses ongewijzigd

Voor het lopende jaar heeft het mijnbouwbedrijf de prognoses ten aanzien van koperverkopen ongewijzigd gelaten; de prognoses voor wat betreft de goudverkopen werden met 5% verlaagd. De analisten van ABN Amro denken dat het lange termijn verhaal voor Freeport-McMoran nog altijd positief is.

De prognoses voor 2013 duiden op een stijging van de kopervolumes, bij een verbeterende kostenpositie. zij blijven het aandeel Freeport-McMoran volgen met een koopadvies. Daarbij hanteren zij een koersdoel van USD 47,50.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content