Fréderic Liefferinckx (Leleux AB): “Extreem hoge korting Brederode”

Brederode heeft zijn laatste resultaten bekendgemaakt op datum van 11 maart 2011 (Definitieve jaarresultaten 2010). De cijfers zijn nog niet geauditeerd.

Fréderic Liefferinckx (Leleux AB): “Brederode, de holding rond financier Pierre van der Mersch, heeft de waarde van zijn beleggingsportefeuille vorig jaar flink zien dalen door zijn investering in de Britse oliegroep BP. Maar door de opmerkelijk sterke prestatie van de private equitypoot wist de groep uit Waterloo de schade al bij al binnen de perken te houden.”

Die niet-beursgenoteerde investeringen leverden in 2010 een meerwaarde van 87,83 miljoen euro op, terwijl dat een jaar eerder nog 44 miljoen euro was.

Liefferinckx: “Brederode zag het resultaat uit zijn beleggingsportefeuille vorig jaar met ruim een derde slinken van 145,8 miljoen euro tot 96,4 miljoen euro. Oorzaak van die terugval was de zwakke prestatie van de beursgenoteerde portefeuille. De holding stelt voor om een brutodividend van 0,57 euro per aandeel te keren, hetzij een stijging met 3,6% in vergelijking met de uitkering van 0,55 euro in 2009.”

De financiële markten worden nog altijd beïnvloed door de ongerustheid over de te hoge schuldenlast van de private en publieke sector en de geopolitieke instabiliteit waardoor elk betrouwbaar vooruitzicht onzeker wordt. Liefferinckx: “Daarom geeft het management van Brederode geen becijferde prognose voor het lopende boekjaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content