Franse maatregelen ter bestrijding van de crisis zijn onvoldoende

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij de winsten ten opzichte van vanmiddag vrijwel ongewijzigd zijn gebleven, de belangrijkste indices boekten winsten van ongeveer een half procent. Nyrstar doet het goed, maar daarbuiten zijn geen echt opvallende bewegers binnen de index.

De Franse minister Jean-Marc Ayrault kondigde vandaag nieuwe maatregelen aan om investeringen in bedrijven te stimuleren, kwestie van de werkgelegenheid te behouden. Op basis van de eerste reacties zijn de maatregelen onvoldoende om de crisis daadwerkelijk te bestrijden.

President Hollande krijgt steeds meer kritiek wat zijn aanpak van de crisis betreft, die zou volgens economen onvoldoende hard zijn. Hollande zelf verkiest om de wegen van de geleidelijkheid te bewandelen, maar de vraag is of een dergelijke zachte aanpak zal volstaan.

Sioen maakte resultaten over de eerste drie kwartalen bekend. Dit waren de hoogtepunten:

Netto omzet uit voortgezette activiteiten

Tijdens de eerste drie kwartalen realiseerde de Sioen Industries Groep een groei van 0,5 % in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De netto omzet uit voortgezette activiteiten bedroeg 244,7 miljoen euro in 2012 tegenover 243,5 miljoen euro vorig jaar.

Coating divisie: garens, weefsels en technisch gecoat textiel

Deze divisie realiseerde in de eerste drie kwartalen van 2012 een omzet van 150,7 miljoen euro tegenover 149,6 miljoen euro in de vergelijkbare periode vorig jaar of een groei van 0,7 %. Deze groei werd voornamelijk gerealiseerd dankzij de focus op technische applicaties voor de bouwsector.

Apparel divisie: innovatieve technische beschermkleding

Deze divisie realiseerde over de eerste drie kwartalen van 2012 een omzet van 68,0 miljoen euro tegenover 68,4 miljoen euro tijdens de vergelijkbare periode vorig jaar.

Chemicals divisie: pigmentpasta’s, inkten, vernissen, kleurpoeders en dispersies

Deze divisie realiseerde in de eerste drie kwartalen van 2012 een omzet van 36,3 miljoen euro tegenover 37,8 miljoen euro in de vergelijkbare periode vorig jaar. De externe omzet bleef nagenoeg stabiel tegenover vorig jaar.

Vooruitzichten

Sioen verwijst naar de vooruitzichten in het persbericht van 31 augustus 2012 bij de bekendmaking van de halfjaarresultaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content