Franse autoverkopen stijgen opnieuw

Is de zwakte op de Europese automarkt achter de rug? De Franse autoverkopen zijn voor de tweede maand op rij gestegen, wat toch als een hoopvol signaal mag worden beschouwd. Anderzijds is er over de eerste tien maanden van dit jaar nog steeds sprake van een daling met 7,40% ten opzichte van vorig jaar. Op de Europese beurzen verandert er inmiddels weinig of niets.

In Europa staan nog steeds heel wat bedrijfsresultaten op de agenda, op Wall Street hebben de zwaargewichten inmiddels al gerapporteerd.

De bedrijfsresultaten uit de VS bevestigen volgens professor Duchateau over het algemeen de recent vastgestelde economische groei en dat gegeven houdt tevens de hoop in op een verdere positieve ontwikkeling vermits de ISM-indicatoren nog op een verdere groeiversnelling en winsttoename wijzen in de tweede helft van 2014.

Duchateau behoudt vandaar zijn overgewicht in de VS maar gegeven de aanhoudende zwakte van de dollarwisselkoers beperkt hij zich hierbij tot een matige overweging. Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content