Frankrijk kan verrassend nieuwe Europese brandhaard worden

Iedereen kijkt momenteel met een bang hart richting Spanje en – in een volgende fase – Italië. Deze beide landen lijken namelijk de gedoodverfde kandidaten om Europese hulp te moeten vragen. In ieder geval lijkt het huidige renteniveau in geen van beide landen nog langer houdbaar, hoewel die rentes recent wat zijn gedaald.

Er is echter één land dat minder in het oog wordt gehouden, maar dat plots als bij toverslag in de problemen kan belanden. Echter niet voor John Taylor, voorzitter van FX Concepts, want die voorspelt al geruime tijd dat Frankrijk bij verrassing de nieuwe Europese brandhaard kan worden.

Economie ligt op apegapen

Het probleem met Frankrijk is dat de economie van het land niet meer groeit. De meeste beleggers hebben het zo druk met het analyseren van de situatie in de Europese periferie dat ze niet in de gaten hebben dat Frankrijk plots wel eens met hevige tegenwind af te rekenen zou kunnen krijgen.

De Franse economie is al drie kwartalen op rij niet meer gegroeid en deze situatie wordt stilaan problematisch. President Hollande heeft weliswaar beloofd de groei in een hogere versnelling te brengen, maar hij beschikt helaas niet over de nodige middelen om veel te forceren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content