Frank Holmes (U.S. Global Investors): “Goudprijs kan verdubbelen in vijf jaar

De stijging van de goudprijs gaat maar door, vanmorgen bereikte het goud een nieuwe piek boven 1313 dollar per troy ounce. Terwijl sommige analisten waarschuwen voor een gigantische zeepbel, zijn er andere analisten die de goudprijs nog fors zien stijgen. Frank Holmes, CEO en CIO van U.S. Global Investors is zelfs ronduit bullish over het goud.

Frank Holmes: “De goudprijs kan nog makkelijk verdubbelen over een periode van vijf jaar. Ondanks alle hype rond het edelmetaal, is de prijs nog steeds achtergebleven op heel wat andere grondstoffen. Bovendien noteert het goud nog steeds onder de piekniveaus die in 1980 werden opgetekend wanneer met de inflatie rekening wordt gehouden.”

Holmes ziet een ‘fair’ koersdoel van 2300 dollar per troy ounce goud makkelijk haalbaar: “Maar daar hoeft het niet te stoppen. De goudprijs kan vanwege een aantal specifieke factoren nog veel verder stijgen, waarbij ik zelfs een koersdoel van 3000 dollar naar voren durf schuiven. Factoren die voor het goud pleiten zijn onder andere de toename van de geldhoeveelheid als gevolg van het aanhoudend drukken van geld, het afnemend gebrek in papieren geld en, last but not least, de grote belangstelling van institutionele beleggers voor goud.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content