Foxconn verwacht slechts beperkte gevolgen van vechtende arbeiders

Op de Aziatische beurzen valt vanmorgen weinig te beleven, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. De beleggers maken zich in toenemende mate zorgen over de wereldeconomie, dit naar aanleiding van de publicatie van tegenvallende indicatoren in zowel China als Duitsland.

Bij Foxconn zijn de arbeiders opnieuw aan de slag gegaan, dit na felle vechtpartijen aan de fabriekspoorten. Die zouden volgens een woordvoerder van de fabriek het gevolg zijn van etnische gevolgen, arbeiders uit de Shandong provincie gingen in de clinch met arbeiders uit de Henan provincie. Foxconn verwacht slechts beperkte gevolgen op de resultaten vanwege de vechtpartijen.

Nog geen trendommekeer bij Amerikaanse 10-jaars rente

De ontwikkeling van de grondstoffenprijzen zal zeker met het oog op inflatie-factoren de aandacht vragen van beleggers in vastrentende waarden.

De Duitse bund future heeft na de trendbreuk en de ‘dead cross’ in het 20/120-daags gemiddelde de candles rood gekleurd. Het bezit van Duits langlopend staatspapier is hierdoor volgens Theodoor Gilissen Bankiers risicovol.

De Amerikaanse 10-jaars rente vertoont in de lange termijn grafiek recent een opleving, maar deze is nog niet overtuigend genoeg om de duur en omvang goed te duiden.

Wel is onderhuids in de weekgrafiek een positieve divergentie waar te nemen in de relatieve sterkte index (RSI). Vooralsnog kan hieruit volgens Theodoor Gilissen Bankiers worden afgeleid dat een bodem in de rente voor enige jaren kan zijn gezet, maar er zijn nog geen sterke aanwijzingen voor een explosie in de Amerikaanse lange rente.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content