Fortis versus KBC

De Brusselse beurs is vandaag lager gesloten, met een verlies van 0,17% voor de BEL 20. Voorlopig slaagt de index er dus niet in om de kaap van 2000 punten te ronden.

In de financiële sector was er één uitschieter in positieve zin en één in negatieve zin. Fortis had eens te meer de wind in de zeilen, met een winst van ruim 10%.

Daar stond een verlies van 4,50% voor KBC tegenover, verlies dat opnieuw sommige wenkbrauwen deed fronsen. Er zou inderdaad nog meer slecht nieuws op komst kunnen zijn.

Fortis kwam nog even terug op het bericht dat UBS als gevolg van de Amerikaanse belastingontduiking een boete van ongeveer 2 miljard Zwitserse frank zou kunnen krijgen.

Die komt bovenop het slechte resultaat dat de bank tijdens het vierde kwartaal heeft bekendgemaakt. Dat kwartaal zou zijn afgesloten met een verlies van 8 miljard Zwitserse frank.

Daardoor zou het verlies over het volledige boekjaar kunnen oplopen tot 20 miljard Zwitserse frank. De jaarcijfers worden op 8 februari verwacht.

Er zit volgens Fortis al heel wat slecht nieuws in de koers verrekend, maar een katalysator voor de koers ontbreekt. Het aandeel krijgt slechts een neutraal advies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content