Fortis publiceert circulaire voor aandeelhouders

De circulaire voor de aandeelhouders is vandaag gepubliceerd op www.fortis.com. Dit document beoogt de aandeelhouders van Fortis SA/NV meer achtergrondinformatie te verschaffen over de overeenkomsten gesloten door Fortis SA/NV en enkele van haar entiteiten in uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur van 3, 5 en 6 oktober 2008.

De circulaire voor de aandeelhouders zou de aandeelhouders in staat moeten stellen om goed ingelicht te stemmen over de voorgestelde resoluties.

Deze worden ter goedkeuring voorgelegd aan de aandeelhoudersvergadering van Fortis SA/NV op 11 februari 2009 naar aanleiding van de uitspraak van het Brusselse Hof van Beroep op 12 december 2008.

Fortis had de publicatie van de circulaire voor aandeelhouders uitgesteld in afwachting van de publicatie van het tussentijds verslag van het comité van experts – gepubliceerd op 26 januari – alsook van de onderhandelingen tussen Fortis, de Belgische staat en BNP Paribas, die op 27 januari van start zijn gegaan.

Vroeg deze morgen hebben Fortis, de Belgische staat en BNP Paribas een akkoord bereikt over nieuwe voorwaarden voor de transacties afgesloten in oktober 2008. De Raad van Bestuur van Fortis heeft zich met deze nieuwe voorwaarden akkoord verklaard, onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders van Fortis.

Voor meer details aangaande de voorwaarden, verwijst Fortis naar het gezamenlijke persbericht dat eerder vandaag gepubliceerd werd.

Fortis zal zo snel mogelijk een addendum bij deze aandeelhouderscirculaire publiceren waarin het meer details over de overeenkomst zal opnemen, de geschatte impact op haar financiële situatie alsook de gevolgen voor de agenda van de komende aandeelhoudersvergaderingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content