Fortis explodeert in de opening

De Europese beurzen zijn vandaag over het algemeen lager geopend, met verliezen die voor de belangrijkste indices kunnen oplopen tot in de buurt van 1% of zelfs iets daarboven.

Op sommige sectoren die sterk waren gestegen, wordt aan winstnemen gedacht. Dat is bijvoorbeeld het geval met de grondstoffen, waar BHP Billiton met koersdruk heeft af rekenen.

In Brussel opent de BEL 20 tegen de trend in hoger, met een winst van ongeveer een half procent voor de index. Die krijgt daardoor opnieuw zicht op de kaap van 1900 punten.

Uiteraard gaat er veel aandacht uit naar het feit dat de Belgische staat niet langer tegenstander is van een overheveling van het belang in BNP Paribas naar de Fortis Holding. Dat verklaart waarom de koers van Fortis in de opening explodeerde en opnieuw rond 1 euro noteert.
Vandaag presenteert Delhaize een strategische update over de Belgische activiteiten. Delhaize opende hoger, terwijl ook Nyrstar een goede beurt maak.
Inditex maakte vanmorgen de resultaten over het derde kwartaal bekend, maar daarnaast blijft het op het zwak van de rapportering van bedrijfsresultaten erg kalm. Op Wall Street zijn er nog cijfers van Ciena.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content