Fortis en Dexia hoger, Agfa probeert van upgrading

De Europese beurzen zijn vanmorgen verdeeld geopend, met zowel winnaars als verliezers. Van de grote beurzen opende Londen in het rood, maar konden Parijs en Frankfurt winsten boeken.

HSBC opende ruim 6% lager in reactie op het rapport van Morgan Stanley waarin te lezen stond dat de bank vers kapitaal nodig zal hebben. In de technologiesector maakt Infineon een goede beurt.

De Brusselse beurs is hoger geopend, met een winst van ruim een half procent voor de BEL 20. Daarmee slaagt de index er voorlopig (nog) niet in om de doorbraak boven 2000 af te dwingen.

Fortis zet de opmars verder, maar veel meer dan geruchten zijn over het dossier nog niet gehoord. Concrete feiten over de zaak zijn inmiddels nog niet bekendgemaakt. Dexia herpakt zich na de koersval van gisteren, Agfa-Gevaert profiteert van een upgrading door ING.

Het bedrijfsnieuws komt deze week op gang, zo merkt ABN Amro op. De dalende trend in resultaten zal niemand meer verrassen na de sterke vraaguitval eind vorig jaar en het groeiende aantal winstwaarschuwingen. Analisten en beleggers zullen dieper in de details duiken om hun oordeel te vormen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content