Forse verlaging koersdoel Imtech, aandelen beter verkopen

ABN Amro handhaaft het verkoopadvies voor Imtech en verlagen het koersdoel van EUR 15 naar EUR 9,50. Imtech kondigde recent aan dat het EUR 100 miljoen moest afschrijven op een project in Polen.

Als een gevolg daarvan is een nieuwe accountantsverklaring nodig, overtreedt het bedrijf bankconvenanten en wordt er geen dividend uitbetaald.

Hoewel we in onze beleggingscasus geen rekening hadden gehouden met onregelmatigheden in Polen, rekenden we wel op lagere vooruitbetalingen.

De belangrijkste reden voor onze casus blijft het afwikkelen van de te betalen bedragen. Door de huidige ontwikkelingen denken wij dat dat proces kan versnellen.

Daar bovenop komt nog dat Imtech gedwongen zal worden de strategie in Duitsland te veranderen. Dat zal leiden tot een lagere groeiprofiel en lagere winstgevendheid.

De analisten van ABN Amro denken dat Imtech bankconvenanten zal blijven schenden en voorzien in 2013 een netto schuld/bruto winst-ratio van 3,1x en 3,2x.

Deze getallen zijn zonder eventuele nieuwe afschrijvingen en claims. Als gevolg hiervan zal een claimemissie niet meer kunnen worden afgewend. ABN Amro gaat uit van een omvang van EUR 700 miljoen.

Meer afschrijvingen, resultaatherzieningen en claims zorgen voor neerwaarts risico bij Imtech. Daarom een verkoopadvies met een koersdoel dat wordt verlaagd van EUR 14 naar EUR 9,50.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content