Ford krijgt geen applaus voor cijfers, koers Amazon boomt

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in de plus, met relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De belangrijkste indices blijven dicht in de buurt van de nullijn, alleen de Nasdaq kan een winst van zowat een half procent vasthouden.

Dat is dan op de eerste plaats te danken aan Amazon.com, dat gisterenavond sterke cijfers bekendmaakte. Starbucks, dat eveneens gisterenavond rapporteerde, wordt op de cijfers echter lager gezet. Ook Ford kon met de resultaten niet echt overtuigen.

Redelijke cijfers voor Ford Motors

Ford Motors maakte vandaag resultaten bekend die lager waren dan een jaar geleden, maar die niettemin de verwachtingen van de analisten op Wall Street overtroffen. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er vorig jaar een winst per aandeel van 39 dollarcent.

Over het eerste kwartaal van vorig jaar was dat nog 41 dollarcent. De omzet bedroeg over de voorbije drie maanden 32,40 miljard dollar, tegenover 33,10 miljard dollar tijdens het eerste kwartaal van 2011. De consensusverwachting bij de analisten op Wall Street lag op een winst per aandeel van 35 dollarcent en een omzet van 31,26 miljard dollar.

Ford wijtte het lagere resultaat aan de internationale verkopen, vooral in Europa, en aan een hogere belastinggraad. Inclusief eenmalige factoren was er een nettowinst van 1,40 miljard dollar, ten opzichte van 2,60 miljard dollar in de eerste drie maanden van 2011.

In Europa realiseerde het autobedrijf een verlies van 149 miljoen dollar, hoofdzakelijk als gevolg van de recessie die in heel wat landen flinke sporen naliet. In Azië en Afrika werd eveneens een verlies opgetekend, terwijl in Zuid-Amerika een winstdaling werd opgetekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content