Ford heeft het verkorven bij de consumenten door problemen aan auto’s

De problemen van Ford stoppen niet bij de grote verliezen die de autoconstructeur in Europa lijdt. Internationaal wordt het bedrijf geconfronteerd met problemen in de elektronicaysystemen, waardoor het merk een vrije val heeft gemaakt in het (Amerikaanse) Consumer Reports.

De rangschikking van meest betrouwbare automodellen wordt aangevoerd door drie wagens uit het gamma van Toyota. De merknaam Ford viel zeven plaatsen terug tot de voorlaatste plaats, dat van het luxemodel de Lincoln daalde met maar liefst 12 plaatsen.

Aan problemen geen gebrek

De daling in de rangschikking heeft op de eerste plaats te maken met problemen met zowel MyFord Touch als MyLincoln Touch audio, de systemen die in de Ford-wagens verantwoordelijk zijn voor entertainment en navigatie. Daarnaast zijn er nog andere problemen met de wagens.

Jake Fisher, directeur automotive testing bij Consumer Reports, wijst er op dat Ford steeds meer electronica in de auto’s aanbrengt dat terwijl die electronica eigenlijk nog niet op punt staat. Fisher verwacht op korte of op middellange termijn geen verbetering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content