Flink hoger slot op Europese beurzen

De Europese beurzen zijn in de plus gesloten, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 konden winsten van bijna 1% optekenen. Solvay bleef uiteindelijk de sterkste stijger binnen de index, op een afstand gevolgd door Delhaize en KBC.

Vergeet volgens professor Stefan Duchateau niet dat vooral de Europese banksector erg kwetsbaar is gebleken voor de ontwikkelingen die zich in 2008 voordeden met als markante reden dat enerzijds de banksector relatief gezien veel groter in Europa dan de VSA ( waar bedrijven zich liever via aandelenkapitaal financieren in plaats van leningen ) maar ook dat het regelgevende kader (Bazel II) reeds veel meer zijn ingang had gevonden bij de Europese banken…

Dit zegt tegelijk heel veel over de ware oorzaak van de crisis in 2008: Slechte regelgeving, eerder dan speculatief gedrag.

De huidige roep om meer regelgeving zou vandaar bij een objectief waarnemer de nodige vragen moeten oproepen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content