Financiële markten willen dat Europa sneller gaat handelen

Op basis van de futures wordt een stabiele tot iets hogere opening voor de Europese beurzen verwacht. Tussen nu en de opening kan echter nog vanalles gebeuren, zeker met nog heel wat bedrijfsresultaten op komst.

De gisterenavond gepubliceerde cijfers van eBay werden goed onthaald, de koers noteert ruim 6% hoger. Economisch zien de vooruitzichten er niet zo denderend uit.

Ook 2013 wordt geen goed jaar voor Amerikaanse economie

Ook 2013 zal geen goed jaar worden voor de Amerikaanse economie, LaVorgna gaat uit van een groei van het BBP met ongeveer 2,25%.

Dat cijfer kan nog naar beneden worden aangepast wanneer de eurocrisis nog zou verscherpen.

Dat is een duidelijke vertraging ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar. Ook Goldman Sachs en andere zakenbanken leggen weinig enthousiasme voor de VS-economie aan de dag.

Financiële markten willen dat Europa sneller gaat handelen

Japan is nog altijd bereid om Europa ter hulp te komen, maar een woordvoerder van de Japanse regering maakt zich niettemin zorgen over de manier van aanpak van de eurocrisis.

Alvorens er toezeggingen worden gedaan wat hulp betreft, zou Japan graag een overtuigend actieplan op tafel willen zien liggen. Daar is voorlopig nog altijd geen sprake van.

Een positief signaal daaromtrent is het optrekken van het Europees Stabiliteitsmechanise (ESM) geweest. Daarnaast moeten de leden van de Europese Unie ook bereid zijn om hun begrotingen weer in evenwicht te brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content