Financiële markten wachten op wat komen gaat

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag verdeeld gesloten, met beperkte bewegingen voor de belangrijkste indices. De sessie was nochtans opnieuw vrij goed begonnen, maar in de loop van de sessie sloeg de twijfel opnieuw toe bij de beleggers.

Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,50% en 0,12% in de plus, terwijl de Dow Jones een winst van 0,53% kon vasthouden. De Dow Jones wist uiteindelijk de verloren plaats boven het niveau van 13.000 punten terug te winnen.

Van grote bewegingen is eens te meer geen sprake. De beleggers wachten duidelijk de komende gebeurtenissen af, onder andere wat de Europese schuldencrisis betreft. Toch lijkt het crisisgevoel langzaam maar zeker weg te ebben.

Goudprijs maakt eens te meer pas op de plaats

Op de valutamarkten trok de koers van de euro opnieuw wat aan zodat bij het slot van de handel voor één euro 1,322 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie steeg opnieuw tot 1,97%. De rente in de Verenigde Staten blijft nog steeds flirten met de kaap van 2%.

Een troy ounce goud werd op het niveau van 1642,60 dollar opnieuw stevig duurder. De goudprijs consolideert nu alle enkele weken, van een hervatting van de opwaartse beweging is voorlopig nog altijd geen sprake. Ruwe olie (US Crude) werd nogmaals duurder, voor een vat ruwe olie werd opnieuw meer dan 103 dollar betaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content