Financiële markten lijken zich enigszins te ontspannen

De spanning op de financiële markten lijkt enigszins weg te ebben, wat onder andere te maken heeft met het feit dat we nu definitief weten dat de Grieken op 17 juni opnieuw naar de stembus moeten. In ieder geval is de negatieve trend vanmorgen niet onmiddellijk zichtbaar.

De Aziatische beurzen bevinden zich opnieuw in de plus, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. Onderhuids blijft het sentiment echter voorzichtig, van een fors herstel van de koersen is geen sprake. De Nikkei raakt in Tokio voorlopig niet meer voorbij de kaap van 9000 punten.

De futures geven aan dat de Amerikaanse beurzen eveneens hoger gaan openen, de Standard & Poor’s 500 kan een winst van ongeveer een half procent tonen.

Voor de opening van de beurs worden nog de resultaten van Wal-Mart bekendgemaakt en die kunnen de koersen in geval van een tegenvaller nog een andere richting uitsturen.

Griekse beurs is al met 10% gecorrigeerd

Alle grote Europese beurzen zijn vandaag weliswaar open, maar vanwege hemelvaartsdag zullen de verhandelde volumes waarschijnlijk beperkt blijven.

Op basis van de futures kan een stabiele tot iets hogere opening worden verwacht, maar ook aan deze kant van de Atlantische Oceaan zal van euforie geen sprake zijn.

Griekenland blijft een zorgenkind, de Griekse beurs heeft sinds het begin van deze week ongeveer 10% verloren. Op de financiële markten was van een oververkochte situatie sprake, zodat een aantal activaklassen een herstel te zien geven. Onder andere de dollar, het goud en de olie noteren vanmorgen in de plus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content