FED moet anticiperen op inflatie

Bij de Atlanta FED is president Dennis Lockhart van mening dat de Amerikaanse centrale bank qua monetair beleid moet anticiperen. Concreet wil dit zeggen dat de FED niet te lang mag wachten alvorens de rente op te trekken.

In een interview met Market News International zei Lockhart dat we zeker nog niet veilig thuis zijn. In de visie van Lockhart kan de FED haar basisrente verhogen terwijl er toch een expansieve monetaire politiek wordt gevoerd.

Lockhart heeft stemrecht op de volgende FED-meeting die op 23 en 24 juni plaats vindt. De recent gepubliceerde signalen over een economisch herstel voeden de vrees dat het inflatiezaad is gezaaid. Snel ingrijpen is dus noodzakelijk.

Volgens de Atlanta-FED topman kan de Amerikaanse centrale bank zelfs nog meer langer lopende obligaties opkopen in antwoord op de stijging van de rente.

Door gerichte aankopen van schuldpapier kan de stijging van de lange rente tot stilstand worden gebracht. Die lange rente heeft inmiddels de kaap van 4% weer in het vizier gekregen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content