Facebook kan Amerikaanse beurzen geen duwtje in de rug geven

Van grote bewegingen is op de Amerikaanse beurzen vandaag geen sprake, de belangrijkste indices blijven dicht bij huis. Het sentiment is licht negatief, de drie belangrijkste indices moeten alle drie wat terrein prijsgeven. Wie had gehoopt dat Facebook de beurzen in hun geheel een duwtje in de rug zou geven, kwam dus bedrogen uit.

Waarschijnlijk beseffen de beleggers dat de aandelen Facebook allesbehalve goedkoop geprijsd zijn. Waarderingen van 10 tot 15 worden op de beurs als normaal beschouwd, maar op de huidige prijsniveaus wordt Facebook aan meer dan 100 de winst per aandeel verhandeld.

Slotkoers van 50 dollar?

De koers van Facebook opende 11% hoger en steeg vervolgens snel door naar 45 dollar. Daarna ging het weer naar omlaag, in zoverre dat de koers momenteel in de buurt van de IPO-prijs noteert. Het online sociale netwerk heeft het toch wel mooie bedrag van 18,40 miljard opgehaald.

Wegens computerproblemen had de opening van de handel vertraging opgelopen. Facebook Chief Executive Mark Zuckerberg luidde op het hoofdkwartier van het bedrijf in Silicon Valley in gezelschap van Chief Operating Officer Sheryl Sandberg en Nasdaq Chief Executive Robert Greifeld de openingsbel.

Tim Loughran, financieprofessor aan de University of Notre Dame, stelde voor de opening dat een stijging van de koers van Facebook met 15 tot 20% op de eerste handelsdag tot de mogelijkheden zou moeten behoren. Een rondvraag bij de analisten leerde dat de gemiddelde verwachting een slotkoers van 50 dollar was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content