Facebook bereikt bodemkoers op 18,75 dollar

Op de Nasdaq lijkt de lijdensweg van Facebook nog niet ten einde. Gisterenmorgen bereikte de koers van het aandeel een dieptepunt op 18,75 dollar. Dat is bijna 20 dollar minder ten opzichte van de introductiekoers van 38 dollar, zodat er sprake is van een correctie met zowat 50%.

De recente koersdaling mag vooral op rekening geschreven van het einde van de periode waarin insiders geen aandelen mochten verkopen. Het management van het bedrijf mag nu voor het eerst sinds de IPO van het bedrijf op 18 mei de aandelen in bezit verkopen.

Is de bodemkoers bereikt?

In de komende weken en maanden vervallen er nog verschillende periodes waarin het verboden was de aandelen te verkopen, maar toch zou het kunnen dat de koers van Facebook aan het uitbodemen is. Voor de eerste keer duiken er nu koopadviezen voor het aandeel op.

Volgens de analisten van Capstone is het aandeel aan de huidige koersen aantrekkelijk gewaardeerd en mag een eerste aankoop overwogen worden. De grote brokers houden zich echter nog liever even op de vlakte en geven voorlopig nog geen koopadvies voor het aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content