Fabian Smeets (ING): “Resultaten UCB waren okay, maar kwaliteit van de beat is low”

Begin maart maakte UCB de resultaten over het voorbije boekjaar bekend. Dit waren de hoogtepunten:

• In 2010 werden meer dan 203.000 patiënten – bijna een verdubbeling tegenover 2009 – behandeld met nieuwe kernproducten van UCB in meer dan 27 landen over de hele wereld.

• De totale opbrengsten stegen met 3% tot EUR 3 218 miljoen dankzij de groei van Cimzia®, Vimpat® en Neupro®, in combinatie met de sterke prestatie geleverd door de vaste productenportefeuille, met inbegrip van Keppra®.

• Sterke onderliggende rentabiliteit (recurrente EBITDA) van EUR 731 miljoen (+5%). De kernwinst per aandeel steeg van EUR 1,74 in 2009 naar EUR 1,99 in 2010.

• De nettowinst daalde naar EUR 103 miljoen, een weerspiegeling van een sterk operationeel resultaat, hogere niet-geldelijke, eenmalige afschrijvingen en waardeverminderingskosten als gevolg van de waardeverminderingstests aan het einde van het jaar, gedeeltelijk geneutraliseerd door eenmalige inkomstenbelastingen. De aangepaste nettowinst steeg met 6% tot EUR 239 miljoen.

• De Raad van Bestuur van UCB beveelt een brutodividend aan van EUR 0,98 per aandeel (+ 2%).

• Versterkte pijplijn en voortzetting van zeven projecten in fase 3 en zes projecten in fase 2 voor het centraal zenuwstelsel (CZS) en immunologie.

• Vooruitzichten voor 2011: de totale opbrengsten zullen tussen EUR 3,0 en EUR 3,1 miljard uitkomen; de recurrente EBITDA zal naar verwachting schommelen tussen EUR 650 en EUR 680 miljoen; er wordt een kernwinst van ongeveer EUR 1,60 tot EUR 1,70 per aandeel verwacht.

Fabian Smeets (ING): “De resultaten van UCB waren okay, maar de kwaliteit van de beat is low. Het neutraal advies blijft behouden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content