Exmar gaat samenwerking met Teekay aan, transactie levert meerwaarde op

Exmar NV en Teekay LNG Partners L.P. hebben een princiepsakkoord bereikt waarbij Teekay een participatie van 50% zal verwerven in twee Exmar LNG-schepen: Excelsior (LNGRV – bouwjaar 2005) en Excalibur (conventionele LNG – bouwjaar 2002).

De transactie zal ingaan per 1 september 2010. Beide schepen zijn op lange termijn bevracht door Excelerate Energy. Exmar blijft het beheer en de uitbating van de schepen verzekeren.

De overeenkomst is onderworpen aan de ondertekening van aangepaste krediet- en leaseovereenkomsten waaraan momenteel gewerkt wordt met de huidige financiers.

Ondertekening van de overeenkomsten met Teekay en de financiers wordt verwacht over ongeveer twee weken. De transactie zal een winst van nagenoeg USD 50 miljoen opleveren.

De netto verkoopprijs voor de verkoop zal ongeveer USD 70 miljoen bedragen (waarvan USD 7 miljoen werkkapitaal en overige kasequivalenten) verdeeld in USD 35 miljoen cash en ongeveer 1.050.000 genoteerde Teekay (TGP) aandelen. Bovendien zal de schuldenlast van Exmar hierdoor voor meer dan USD

100 miljoen verminderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content