Eurozone zit geklemd tussen oorlog en vrede

De Europese beurzen zijn vanmorgen stabiel tot iets hoger geopend, met beperkte bewegingen voor de belangrijkste indices. De Stoxx Europe 600 opende stabiel, terwijl ook de andere belangrijkste indices dicht bij huis bleven. De CAC 40 kan in Parijs echter een winst van zowat een half procent vastpinnen.

In Brussel opende de beurs licht hoger, met een winst van zowat een kwart procent. Bekaert opende hoger en Nyrstar lager, maar van grote bewegers is zeker geen sprake. Later deze week maken opnieuw enkele belangrijke beursgenoteerde hun interimresultaten bekend.

Op de meeting van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds vorig weekend in Tokio viel te horen dat de eurozone momenteel geklemd zit tussen oorlog en vrede, meer bepaald tussen besparen en groeien.

Een Aziatische centrale bankier drukte het nog anders uit: er is momenteel in Europa nog geen sprake van een ramp, maar een oplossing is al evenmin gevonden. Het kunnen dus nog spannende tijden worden, zeker nu de Spaanse steunaanvraag nog steeds in de lucht hangt.

BinckBank koopt 91.299 eigen aandelen in

In het kader van het aandeleninkoopprogramma zoals aangekondigd op 16 december 2011, maakt BinckBank bekend dat gedurende de periode van 8 oktober tot en met 12 oktober 91.299 aandelen BinckBank zijn ingekocht tegen een gemiddelde prijs van € 5,6181.

De uiteindelijke prijs wordt op maandbasis berekend en gepubliceerd en kan daarom afwijken van de gemiddelde prijs op weekbasis. Het aandeleninkoopprogramma loopt tot nader order door.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content