Eurozone zinkt opnieuw in recessie weg, beurzen weer in de plus
Op basis van de evolutie van de index van de aankoopmanagers, meer bepaald de Purchasing Managers’ Index (PMI) zoals die door Markit wordt gepubliceerd, blijft dat de economie in de eurozone in een recessie dreigt weg te zakken.
De problemen begonnen in de periferie, maar hebben nu het hart van de eurozone bereikt.
De PMI kwam in augustus uit op 46,30, waar dat in juli nog 46,50 was. Rob Dobson van Markit is op basis van de index van mening dat de economie in de eurozone op het punt staat om in een recessie weg te glijden. Met name Duitsland, tot dusver de Europese groeimotor, laat het nu afweten.
De Europese beurzen zijn van de min in de plus gedraaid, hoewel er van grote bewegingen bij de belangrijkste indices geen sprake is. In Brussel noteert de BEL 20 min of meer status quo, met Mobistar als opvallendste daler en Telenet als opvallendste stijger. De uitspraak van de Brusselse rechtbank is aan deze uitslagen natuurlijk niet vreemd.
Lagere omzet Real Dolmen
RealDolmen, de onafhankelijke provider van single-source ICT-oplossingen, kondigde vorige week zijn omzet aan voor het eerste kwartaal met einddatum 30 juni 2012. Dit waren de hoofdpunten:
• Stijging van de omzet in de diensten met 0,7 % op jaarbasis in het eerste kwartaal, wat duidt op een solide groei in België, tegenover dalende inkomsten in Frankrijk.
• Daling van de productomzet met 48,4 % op jaarbasis, na een uitzonderlijk sterk eerste kwartaal in 2011.
• Daling van de totale omzet met 17,4 % op jaarbasis in het eerste kwartaal.
Bruno Segers, Chief Executive Officer van RealDolmen, lichtte de update als volgt toe:
“Ons single-source model richt zich op het middensegment van de markt en heeft bewezen meer weerstand te kunnen bieden tegen de negatieve economische toestand. Dit werd bevestigd door de groei van ons dienstenaanbod van onze Belgische operationele activiteiten waar de reikwijdte, de kwaliteit en de schaal van ons aanbod het meest ontwikkeld zijn. In een sector waar schaal een rol speelt, worden onze Franse activiteiten door hun omvang sneller beïnvloed door de recessieve economie. Focussen op de openbare sector blijkt in Frankrijk tijdens een verkiezingsjaar eveneens een nadelige zet te zijn. Ook als we dit jaar geen autonome omzetgroei en margegroei kunnen verwezenlijken, zijn we er van overtuigd dat we goed geplaatst zijn om onze positie als marktleider in België en Luxemburg te kunnen verstevigen.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier