Europroblemen jagen beleggers voorlopig geen angst aan

De Europese beurzen zijn stabiel tot iets lager geopend, waarbij de belangrijkste indices onveranderd dicht bij het slotniveau van gisteren blijven. De Stoxx Europe 600 opende stabiel, terwijl in Madrid de Ibex 35 ongeveer een kwart procent moest prijsgeven.

Op de achtergrond begint het echter weer te rommelen, want de eurocrisis steekt langs verschillende zijden weer de hoorns op. Griekenland stond al in focus, nu loopt Portugal weer op een negatieve manier in de kijker. Het is bovendien waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd alvorens ook Spanje opnieuw aan de beurt gaat komen.

Inmiddels valt op de Brusselse beurs weinig te beleven, de BEL 20 opende minder dan een kwart procent hoger. Ackermans & van Haaren maakte weinig indruk met de vanmorgen gepubliceerde resultaten, de koers van de holding komt nauwelijks van de plaats.

Lager geconsolideerd nettoresultaat bij Ackermans & van Haaren

De raad van bestuur van Ackermans & van Haaren NV deelde vanmorgen mee dat het geconsolideerd nettoresultaat (deel van de groep) over het eerste halfjaar 2012 67,8 miljoen euro bedraagt (tov 93,4 miljoen euro eind juni 2011).

Indien geen rekening wordt gehouden met de eenmalige winst van 27,9 miljoen euro van Bank J.Van Breda & Co die was opgenomen in het halfjaarresultaat van 2011, realiseert AvH met deze winst van 67,8 miljoen euro een lichte stijging (+3,5%) van haar halfjaarresultaat in een nochtans uitdagende economische context.

Zowel Delen Private Bank als Bank J.Van Breda & Co behalen sterke resultaten. De vermogens onder beheer groeien aan tot een nieuw recordniveau bij beide banken.

• De resultaten van baggermaatschappij DEME worden nog beïnvloed door het zwakkere eerste trimester 2012, toen verschillende werven nog in een opstartfase verkeerden en een aantal belangrijke schepen uit de vloot in onderhoud of herstelling waren. Gesterkt door belangrijke nieuwe contracten en een recordorderboek van 3.446 miljoen euro gaat DEME een

periode van zeer hoge activiteit tegemoet.

• De afwezigheid van promotiewinsten bij Extensa en het sterk seizoensafhankelijk resultaat van de toerisme-activiteiten van Groupe Financière Duval zorgen voor een negatieve bijdrage van het segment Real Estate, Leisure & Senior Care in het eerste halfjaar.

• Als gevolg van lagere marktprijzen voor palmolie en rubber en een stijgend kostenniveau in Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea, vallen de resultaten van Sipef lager uit dan verleden jaar.

• De bijdrage vanuit de activiteit Development Capital kent een mooie stijging, dankzij het herstel van de resultaten bij participaties. Bovendien heeft AvH meerwaarden gerealiseerd van 2,0 miljoen euro op de verkoop van haar participatie in Alural Belgium en als gevolg van een nabetaling op de verkoop van Engelhardt Druck in 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content