Europese zwaargewichten doen het goed

ABB was volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer niet het enige zwaargewicht op de Europese beurzen dat vorige week in koers steeg.

Ook SAP (+7,7%) BHP (+4,9%) Novartis (+4,1%) Siemens (+3,2%), Daimler (+2,9%) Sanofi (+2,7%) behoorden tot de meer dan gemiddelde winnaars.

Daarmee werd de visie van Steentjes onderstreept dat de Europese beurzen zeker kansrijk zijn.

Natuurlijk zullen velen vinden dat na de sterke opmars van de afgelopen weken de kans op een daling van de indexen mogelijk is.

Het is natuurlijk onzin om te stellen dat dit niet kan. Maar wat we tot op heden hebben gezien van de cijfers geeft aan dat het allemaal beter gaat in de visie van bedrijven met Europa.

Een kortstondige daling van de koers doet niets af aan het beeld van winstgroei. Dat is bijvoorbeeld het geval voor Philips. Natuurlijk is het vervelend dat de verkoop van consumentenelektronica niet doorgaat.

Dat kost geld maar hulpeloos is de verkoop zeker niet. Er zullen genoeg bedrijven zijn die dit onderdeel willen gaan kopen. En ondertussen blijven de belangrijkste onderdelen van het bedrijf gewoon de winstgevendheid opvoeren.

Een stijging van 0,7% voor de StoXX50 klinkt niet indrukwekkend maar het zijn wel “zwaargewichten” die de afgelopen week forse koerswinsten lieten zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content