Europese werkgevers blijven somber over arbeidsmarkt

Europese werkgevers blijven ook in het vierde kwartaal van 2012 somberen over de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de arbeidsmarktbarometer van de Amerikaanse uitzendorganisatie Manpower.

Net als eerdere kwartalen laat de arbeidsmarkt weinig beweging zien. De vraag naar personeel in de Verenigde Staten trekt aan, terwijl die in Europa zwak blijft.

Tegelijkertijd tonen de cijfers volgens ABN Amro aan dat de verwachtingen van Europese werkgevers redelijk stabiel zijn gebleven.

Volgens het onderzoek blijft de vraag naar personeel in de Verenigde Staten sterk, net als in het tweede en derde kwartaal van dit jaar. Andere lichtpuntjes zijn de arbeidsmarkten van Frankrijk (+2%), Duitsland (+5%), het Verenigd Koninkrijk (+3%) en Japan.

Vraag naar personeel in Nederland neemt licht af

In Nederland neemt de vraag naar personeel licht af. Net als in de vorige barometer geeft 90% van de Nederlandse werkgevers aan dat ze geen veranderingen zien van het aantal medewerkers.

ABN Amro heeft een voorkeur voor aandelen van uitzendorganisaties die relatief minder zijn blootgesteld aan Europa, zoals het Zwitserse Adecco en Randstad.

USG People blijft onaantrekkelijk door zijn sterke blootstelling aan Europa en dominante positie in Nederland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content