Europese telecom- en utilitiesbedrijven zijn ondergewaardeerd

De Europese telecom- en utilitiesbedrijven zijn ondergewaardeerd, zo staat vanmorgen in een rapport van Bank of America Merill Lynch te lezen. Algemeen was de discount waaraan Europese aandelen noteren in de afgelopen eeuw maar tijdens drie periodes zo hoog.

Er is inderdaad misschien een systeemcrisis binnen de eurozone, maar anderzijds had Europa in de voorbije 100 jaar ook met twee wereldoorlogen af te rekenen.

Relatief gezien zijn Europese aandelen dus spotgoedkoop. Daar zal volgens de analisten echter geen verandering in komen totdat de onzekerheden omtrent de eurocrisis zijn opgelost.

De Europese beurzen flirten nog steeds met de nullijn, hoewel het sentiment ten opzichte van vanmorgen lichtjes is verbeterd. De Euro Stoxx 50 bevindt zich opnieuw boven de nullijn en ook de euro is opnieuw boven water. Binnen de BEL 20 heeft Nyrstar nogmaals het voortouw genomen.

Dit was een deel van het persbericht dat Boskalis vanmorgen de wereld instuurde:

Koninklijke Boskalis Westminster heeft de omzet in het eerste halfjaar van 2012 zien toenemen met 12% tot EUR 1,4 miljard (eerste halfjaar 2011: EUR 1,25 miljard). De autonome omzetgroei bedroeg 5%.

De nettowinst nam af tot EUR 102,5 miljoen (eerste halfjaar 2011: EUR 114,1 miljoen). De orderportefeuille is ten opzichte van eind vorig jaar toegenomen en bereikte een niveau van EUR 3.753 miljoen (ultimo 2011: EUR 3.489 miljoen).

De EBITDA in het eerste halfjaar kwam uit op EUR 255 miljoen en het bedrijfsresultaat (EBIT) bedroeg EUR 146 miljoen (EBITDA eerste halfjaar 2011: EUR 277 miljoen en EBIT: EUR 163 miljoen).

De afname wordt hoofdzakelijk verklaard door lagere resultaten in de segmenten Baggeren, Maritieme Infrastructuur en Droge Infrastructuur.

In de segmenten Harbour Towage en Salvage, Transport & Heavy Lift was daarentegen sprake van een goed eerste halfjaar met een hoog activiteitenniveau en een toename van het bedrijfsresultaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content