Europese schuldencrisis zal hoe dan ook België bereiken

Soms vraagt men zich af tot waar de huidige Europese schuldencrisis gaat reiken? Een belangrijke vaststelling is de crisis zich nog altijd verdiept en verbreedt. In een volgende fase zullen niet alleen de ‘usual suspects’, maar ook de andere landen aangevallen worden.

De crisis heeft nu Spanje bereikt, waar de situatie stilaan onhoudbaar wordt, en de kansen worden steeds groter dat uiteindelijk ook Italië de dans niet zal kunnen ontspringen. Na Italië is het de beurt aan Frankrijk, Oostenrijk, België… Uiteindelijk zal ook Nederland worden aangedaan.

Duitsland kan zaak niet op zijn eentje recht houden

Jon D. Markman, auteur van de Strategic Advantage Newsletter, is van mening dat uiteindelijk nog tal van andere landen geteisterd gaan worden, waaronder bijvoorbeeld ook Rusland. Het lijdt weinig twijfel dat op het einde van het verhaal ook Duitsland aan de beurt gaat komen.

Het is namelijk ondenkbaar dat Duitsland als een toonbeeld van kracht op zijn eentje zal kunnen standhouden, want alle hierboven genoemde landen zijn klanten van Duitsland. Of de Duitsers nu beslissen om de eurozone al dan niet te helpen, hun land zal uiteindelijk toch in een recessie belanden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content