Europese regeringen hopen maar kleine bijdrage te moeten leveren aan Spaanse redding

De Europese beurzen noteren inmiddels in het rood, met beperkte tot redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. In het geval van de Euro Stoxx 50 bedraagt het verlies ongeveer een kwart procent, de BEL 20 moet ongeveer een half procent prijsgeven. De koers van Deceuninck is op de cijfers (zie onder) opgelopen tot inmiddels bijna 5%.

De Europese regeringen hopen maar een kleine bijdrage te moeten leveren aan een Spaanse redding, zo weet de The Wall Street Journal te melden.

De aanvraag voor zo’n redding wordt op relatief korte termijn verwacht, waarbij Europa vooral naar de Europese Centrale Bank kijkt.

Commentaar van Debusschere op kwartaalcijfers Deceuninck

Tom Debusschere, Deceuninck CEO, merkte in reactie op de publicatie van het kwartaalbericht het volgende op:

“De omzet van het derde kwartaal steeg met 5,1% door een sterke vraag in Turkije, Rusland en de Verenigde Staten. De schuldencrisis en de besparingsmaatregelen wegen verder op de economische activiteit en op het consumentenvertrouwen in heel Europa. In dit economisch klimaat winnen we marktaandeel op alle markten waar Deceuninck actief is, hierbij geholpen
door assertieve verkopen en innovatieve producten. “

Vooruitzichten voor het volledige jaar 2012: nettowinst

De openbare schuldencrisis blijft wegen op het consumentvertrouwen in Europa. Rapporten over eerste indicaties van een recessie zorgen voor een onzeker klimaat in belangrijke markten.

In de meeste landen van Europa daalt de omzet. In deze context evolueren de verkopen in Duitsland en in België in positieve zin in een moeilijke eurozone.

Ook in Rusland, Turkije en de Verenigde Staten evolueert de omzet positief. Dit gemengde beeld, samen met de beperkte visibiliteit op het orderboek, laat Deceuninck niet toe een becijferde prognose te geven voor het volledige jaar 2012.

Tom Debusschere: “We ervaren op bepaalde markten een verhoogd risico voor dubieuze debiteuren. In deze omstandigheden blijven we ons engageren om innovatieve producten te brengen, marges te beschermen en nettowinst te
realiseren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content