Europese markt blijft volgens Philips zwak

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, met nog altijd behoorlijke verliezen voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 moet ruim anderhalf procent prijsgeven. Philips maakte vanmorgen meevallende resultaten bekend, hoofdzakelijk dankzij besparingen en het afstoten van activiteiten. De Europese markt blijft volgens Philips zwak.

In Brussel moet de BEL 20 meer dan 1% prijsgeven. Eens te meer is KBC de sterkste daler in Brussel, op een afstand gevolgd door Nyrstar en GdF Suez. Laatstgenoemd bedrijf komt deze week met cijfers.

Nieuws uit Europa is wisselend van aard

De Duitse 10-jaars rente blijft onveranderd laag en stond vorige vrijdag op 1,72%. Op dinsdag 10 april bereikte de rente volgens Theodoor Gilissen Bankiers een laagste punt sinds 23 september 2011 van 1,63%. Ook de 10-jaars rente in de VS blijft laag en staat nu op 1,98%.

Het nieuws uit Europa was volgens Theodoor Gilissen Bankiers afgelopen week wisselend. Positief was dat Spanje en Frankrijk vrij gemakkelijk emissies hebben gedaan.

Daarnaast waren er berichten over mogelijke afwaarderingen door rating bureaus van Frankrijk en Nederland. Fitch heeft aangegeven dat Nederland in de gevarenzone zit. De geruchten omtrent Frankrijk zijn door Moody’s en Fitch ontkend, maar zorgden wel voor onrust onder beleggers en oplopende risico-opslagen.

Duitsland staat er beter voor dan andere Europese landen

Vorige vrijdag werd het maandelijkse cijfer voor het ondernemersvertrouwen in Duitsland (Ifo index) bekend gemaakt. De index steeg voor de zesde maand op rij. Ook was het cijfer volgens Theodoor Gilissen Bankiers voor de achtste maand op rij hoger dan analisten hadden voorspeld. Dit cijfer bevestigt dat de economie in Duitsland er beter voor staat dan in de rest van Europa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content