Europese Centrale Bank zal iets moeten doen om rust te doen terugkeren

Vandaag is het de laatste handelsdag van de maand augustus, een maand die werd gekenmerkt door een relatieve kalmte op de financiële markten.

De onderliggende problemen, zeg maar de Europese schuldencrisis, zijn echter allesbehalve opgelost en kunnen dus opnieuw aan de oppervlakte komen.

De Europese Centrale Bank zal iets moeten doen om de rust te doen terugkeren. De vraag wordt echter steeds vaker gesteld of de ECB wel in staat is om iets te doen.

In dat verband kan september een belangrijke maand worden. Er staan verschillende belangrijke gebeurtenissen op de agenda, deze kunnen stuk voor stuk de financiële markten in beweging brengen.

Inmiddels hebben de laatste bedrijven de resultaten over het eerste halfjaar bekendgemaakt. Gisteren was bijvoorbeeld Duvel aan de beurt.

Omzet Duvel Moortgat met 9,40% gestegen

Ondanks de uitzonderlijke slechte weersomstandigheden in de eerste jaarhelft, gekoppeld aan het laag consumentenvertrouwen steeg de omzet van Duvel Moortgat met 9,4% Deze groei werd positief beïnvloed door gunstige koersverschillen als gevolg van de zwakke euro.

Vrijwel alle bieren tekenden een omzetstijging op. Zowel op de Belgische markt als op de exportmarkten realiseerde de groep een omzetgroei. Het bedrijfsresultaat daalt met 14,9%. De voornaamste redenen zijn tweeërlei.

1. De brouwer vergeleek de voorbije zes maanden met een bijzonder sterke eerste jaarhelft 2011. Over de laatste drie jaar steeg het bedrijfsresultaat met 50%.

2. Hoge grondstofkosten, de ingebruikname van het nieuwe logistieke centrum en doorgedreven marketingcampagnes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content