Europese beurzen op zoek naar een nieuw evenwicht, euro stabiliseert

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, maar de verliezen zijn vanaf de opening een stuk kleiner geworden. In het geval van de Euro Stoxx 50 bedraagt het verlies nog slechts iets meer dan een kwart procent. Opvallend is dat ook de koers van de euro lijkt te stabiliseren.

Het gerucht doet de ronde dat de Spaanse overheid het short selling van Spaanse bankaandelen zou willen verbieden.

Op de Brusselse beurs bedraagt het verlies voor de BEL 20 nog steeds meer dan een half procent, zonder dat er duidelijke uitschieters zijn binnen de index. Atenor gaf eerder deze week een trading update.

Atenor gaat verder met de ontwikkeling van haar portefeuille

Over het algemeen gaat ATENOR verder met de ontwikkeling van haar portefeuille, die momenteel 10 projecten bevat voor een oppervlakte in de orde van 500.000 m².

Er werd nieuwe vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van deze projecten in de portefeuille, waarbij we als voorbeelden geven het hotel aan het Brussels Zuidstation en de UP-site aan de Brusselse Kanaalzone.

De bedrijfsresultaten van het hotel volgen sinds de opening ervan op 1 maart onder de merknaam PARK INN een verdere gunstige evolutie. Er werden nieuwe contacten gelegd voor de verkoop van de vennootschap, die het gebouw en het uitbaatcontract in handen heeft.

De bouw van twee kantoorgebouwen op de UP-site die in 2011 verkocht werden, gaat met rasse schreden voort in de richting van de voorlopige opleveringen die respectievelijk gepland zijn in juni 2012 en in de tweede helft van 2012.

Ter herinnering, het resultaat van deze verkopen wordt geboekt naarmate de bouw vordert. Er worden nog vergevorderde contacten voortgezet voor de verkoop van kantoorruimte in de twee resterende

blokken.

Op het vlak van huisvesting is de nu al emblematische toren begin juni boven de grond uit gerezen. Zoals verwacht is de verkoop van de appartementen van start gegaan op 29 februari 2012. Tot op heden werden er reeds meer dan 100 appartementen gereserveerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content