Europese beurzen moeten de rol lossen, Wall Street neemt voorsprong

De Europese beurzen moesten afgelopen week de rol lossen en de Amerikaanse beurzen laten voorgaan. Er lijkt volgens Geert Van Herck van Leleux niets in de weg te staan van de S&P en de Dow Jones Industrials die vorige week nieuwe topkoersen behaalden in de rally van 2009.

Opvallend is dat Europa de afgelopen week niet kon volgen. Wie de grafiek van de STOXX Europe 600 bekijkt, ziet volgens Van Herck geen al te grote correctie.

Maar wie naar de Euro Stoxx 50, de CAC 40 of de AEX kijkt, ziet een ander verhaal. Daar waren de verliezen veel groter. Nederland (AEX) is wel een apart verhaal gezien de problemen van Imtech en KPN.

De twee andere beurzen hadden te lijden onder de spanningen in Italië (waar Berlusconi in de peilingen oprukt) en Spanje (het corruptieschandaal rond Rajoy).

Dit stuurde vooral de bankaandelen uit die landen lager. Ondertussen bereiken verschillende sentimentsindicatoren extreem hoge niveaus. Dit pleit volgens Van Herck voor een verdere correctie.

Zeker in de VSA waar er sinds de start van het jaar nog geen correctie heeft plaatsgevonden. Maar de grafiek van de S&P

500 begint de eerste barstjes te vertonen en beleggers richten hun focus best op de steun van 1.495 punten.

Van Herck verlaagt het houdenadvies nog niet naar afbouwen: daarvoor blijft het neerwaarts potentieel op dit ogenblik nog te

beperkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content