Europese beurzen krijgen krachtige stroomstoot

De Europese beurzen kregen vandaag een krachtige stroomstoot met de verklaring van ECB-president Mario Draghi dat Europa alles zal doen om de euro te redden. Draghi verklaarde dat dit ‘alles’ ruimschoots voldoende zou zijn om de euro te redden.

Het effect op de financiële markten was als dat van een bom. Op de beurzen spoten de koersen naar omhoog, terwijl ook de euro zijn tweede adem hervond. In Brussel zijn het vooral de financials die het voortouw nemen, Bekaert is momenteel de enige daler binnen de BEL 20.

TenCate: bijstelling winstverwachting

TenCate heeft de winstverwachting voor het gehele jaar verlaagd na de eerder gemelde ongeveer gelijke winst voor het hele jaar. In het eerste halfjaar daalde de omzet 9% naar Eur 540 mln. Het bedrijfsresultaat bedroeg Eur 32 mln tegenover Eur 56 mln vorig jaar.

Vooral de terugval in DefenderM bestellingen door het Amerikaanse leger en voor Advanced Armour, al deels verwacht, waren hier volgens Theodoor Gilissen Bankiers de oorzaak van en bedroegen een daling van $60 mln.

De ontwikkelingen bij de andere groepen Advanced Composites, Geosynthetics en Grass waren conform verwachtingen. De ontwikkelingen noodzaken tot het nemen van kostenbesparende maatregelen, waarbij op termijn een invloed van Eur 25 mln op het bedrijfsresultaat wordt verwacht. Voor de lange termijn blijft de verwachting volgens Theodoor Gilissen Bankiers positief; de rating blijft kopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content