Europese beurzen gaan weekend met veel vraagtekens tegemoet

De Europese beurzen hebben de laatste beursdag van de week weliswaar wat hoger afgesloten, maar van overdreven enthousiasme was zeker geen sprake. De Euro Stoxx 50 kon een winst van 0,32% vasthouden, maar de meeste beleggers zitten nog steeds met heel wat vraagtekens.

Het is namelijk allesbehalve duidelijk in welke richting de Europese schuldencrisis gaat evolueren. In Brussel maakte de BEL 20 een minder goede beurt, de index sloot per saldo licht lager. AB-InBev kon een kleine winst vasthouden, maar D’Ieteren en de financials bleven zwak gestemd. Vandaag waren er nog wat bedrijfsresultaten.

Ter Beke kampt met het hoge grondstofprijzen

Ter Beke realiseerde in het eerste kwartaal van 2012 een omzetstijging in vergelijking met dezelfde periode van 2011. Deze omzetstijging doet zich voor zowel in de divisie bereide gerechten als in de divisie vleeswaren. De groep kampt nog steeds met hoge grondstofprijzen.

Het algemeen economisch klimaat ligt aan de basis van een veranderde mix van verkochte producten, waarbij de verkopen van de meer rendabele producten afnemen ten voordele van de verkopen van minder rendabele producten.

Zoals aangekondigd investeerde de groep aanzienlijk in de rendabiliteit van de activiteiten in beide divisies, onder andere door de lancering van nieuwe producten en concepten.

De evolutie van de grondstofprijzen en de veranderde mix, in combinatie met de investeringen in Come a casa® en Oligusto®, maken dat de omzetstijging van het eerste kwartaal niet resulteert in een stijging van het operationeel resultaat over dezelfde

periode. Voormelde effecten en investeringen zullen naar verwachting nog doorwerken in de resultaten over de eerste jaarhelft.

Hogere omzet Alfacam

Alfacam Group realiseerde voor het eerste kwartaal van 2012 een omzet van € 7,7 miljoen tegenover € 3,5 miljoen voor dezelfde periode in 2011. Dit vertaalt zich in een EBITDA voor het eerste kwartaal 2012 van € 2,1 miljoen in vergelijking met € -0,6 miljoen voor dezelfde periode in 2011.

Deze verbetering is er vooral gekomen door een strakke kostenbeheersing en goedgevuld orderboek.

Voor de halfjaarresultaten verwacht het bedrijf een omzet van om en bij € 19 miljoen te kunnen behalen, wat in vergelijking met dezelfde periode in 2011 een verbetering van 150% betekent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content