Europese beleggers wachten op wat Bernanke gaat zeggen

De Europese beurzen zijn vandaag stabiel geopend, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar was. De Stoxx Europe 600 noteert dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren en ook de andere beursindices komen nauwelijks van hun slotplaats van gisteren af.

De BEL 20 opende niettemin een kwart procent hoger, waarbij vooral Nyrstar een goede beurt maakte in de opening. De meeste Europese beleggers houden echter het poeder droog in afwachting dat bekend is wat Ben Bernanke in zijn Jackson Hole-speech vertelt.

Euronav blijft voorzichtig voor tweede helft boekjaar

Gedurende de zomermaanden verzwakten de tijdsbevrachtingstarieven, zo maakte Euronav gisteren bekend bij de publicatie van de definitieve halfjaarcijfers.

Het neerwaarts risico voor de sector houdt aan ingevolge de zwakke wereldeconomie en het groot aantal nieuwbouwschepen dat in een sterke markt werd besteld en die de wereldvloot zullen vervoegen.

Tot dusver behaalde de VLCC-vloot, uitgebaat binnen de Tankers International pool, in het derde kwartaal een gemiddeld tijdsbevrachtingstarief van 12.960 USD per dag met 70% van de beschikbare dagen bevracht.

De spot Suezmax-vloot uitgebaat door Euronav behaalde gemiddeld 18.330 USD per dag met 76% van de beschikbare dagen bevracht. Op basis daarvan blijft het management voorzichtig wat betreft de vooruitzichten voor het tweede halfjaar van 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content